Η πιό απλή αλλά και συνάμα σημαντική συμβουλή για να διατηρήσετε την κουζίνα σας σαν καινούργια είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανάκι ή ένα πανάκι από μικρό ίνες το οποίο κάνει το καθάρισμα ευκολότερο και χωρίς τη χρήση απορρυπαντικού. Συγκεκριμένα αν θέλετε να καθαρίσετε:

Λεκέδες στις επιφάνειες:

Εμποδίστε τη δημιουργία λεκέδων από υγρά όσο το δυνατόν περισσότερο, απλά σκουπίζοντας τις σταγόνες αμέσως. Ενδεχόμενοι λεκέδες και ιδιαίτερα υλικών και υγρών με έντονα στοιχεία χρωματισμού θα πρέπει να ξεπλένονται αμέσως με νερό, και τις περισσότερες φορές με απορρυπαντικό για οικιακή χρήση που δεν προκαλεί αμυχές. Οι λεκέδες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήνονται να ξεραθούν. Υπολείμματα λεκέδων και συγκεκριμέναι λίπη και ιζήματα λιπών, είναι καλύρετα να απομακρύνονται με ζεστή σαπουνάδα και τη βοήθεια μαλακού πανιού για οικιακή χρήση. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιμένουμε στην χρήση ιδιαίτερης βίας για τον καθαρισμό λεκέδων γιατί μπορεί να προξενίσουμε περαιτέρω ζημιά.

Διαρροή υγρών:

Σε περίπτωση διαρροής νερού γύρω από το νεροχύτη, μέσα από τις ενώσεις των πάγκων, γύρω από τις εστίες ή ανάμεσα σε τοίχο και πάγκους, επικοινωνήστε άμεσα με τον αντιπρόσωπο μας για την αποφυγή φθοράς στα έπιπλα.

Διαβρωτικά υλικά:

Όλα τα υλικά κατασκευής της κουζίνας σας μπορούν να υποστούν ζημιές από διάφορα διαβρωτικά υλικά (ασετόν, αμμωνία, λευκαντικό, κλπ). Επίσης οι αναθυμιάσεις που προέρχονται από μη ερμητικά κλεισμένα δοχεία, μπορούν να προκαλέσουν διάβρωση. Για το λόγο αυτό συνιστούμε την αποθήκευση τέτοιων ουσιών εκτός των ερμαρίων της κουζίνας.

diatiriste nea kouzina new

prosfora banner new

sun8eseis banner new